Ale same wykręty czy również autorzy ? To drugie będzie miało też walory zapobiegawcze dla innych przed "nacięciem się".
Jak zacząć ze SpritMonitor?
Zwiń
X
-
Jak zacząć ze SpritMonitor?
Nie wiem jak zacząc zabawę ze spritmonitor.
Czy mogę rozpocząć wpisy od np. 2000km przebiegu (osiągnę niebawem)?
Przy 2000 zataknować do pełna i co dalej? Stan 2000 wpisać do SpritM. jako zero czy jako 2000?
Te wszystkie opcje, cyferki, okienka, pola wyboru mnie trochę przerastają chyba.
Jest jakiś przewodnik do tego?
Data - wiadomo.
Paliwo - wybiorę LPG. A co będzie gdy będę też uzupełniał ubytki/przepały PB - gdzie to uzupełnię?
Odometer - licznik. Ale co wpisać? Jaki stan? 2000km czyli moment zatankowania do pełna, czy stan przy następnym tankowaniu?
Trip - przebyte kilometry? Od ostatniego tankowania (nie pamiętam stanu licznika) czy inne?
Quantity - wielkość? Ładunek? Ki czort? Co tu wpisywać?
Total costs - to koszt tankowania? Wpisywać tylko dla danego paliwa, np. dla gazu w moim przypadku, czy dla obu paliw łączną kwotę (zakładam jednoczesne tankowanie do pełna LPG i Pb)?
Może ktoś mi to wyjaśnić lub mnie przekierować (www)?
Konto już założyłem, silnik wybrałem mój czyli 1.6BFQ. ALe wersja - wpisałem TOUR, a powinienem chyba CLASSIK, prawda?
Bardzo chciałbym móc tym programem/stroną liczyć i analizować swój samochód, jego spalanie, ale nie wiem ani jak wpisywać dane, ani jak je czytać później...Załączone pliki
-
-
Zatankuj na początek do pełna, wpisz stan (w Odometer) i zaznacz, że to pierwsze tankowanie (ta jedynka w kółku). Następne stany w to samo okienko zaznaczając obok czy było do pełna czy nie.
Trip sam wylicza jak wpiszesz Odometer a jest stan poprzedni.
Quantity - ilość zatankowanego paliwa.
Przy tankowaniach wybierasz jeszcze obok typ opon, styl jazdy (przewaga jakich obrotów) i typ drogi/jazdy: miasto, poza miastem, autostrada.
Czy koszt benzyny czy gazu, jak to rozbić, to akurat nie wiem - nie habilitowałem się z tego, bo mnie nie dotyczy.
To tak na szybko. A zajrzyj na moje spalanie albo innych forumowiczów, to na pewno coś się rozjaśni.
Komentarz
-
-
Odometer - przebieg calkowity
Trip odom. - przebieg od ostatniego tankowania (wylicza sie automagicznie po wpisaniu odometer)
Quantity - ilosc zatankowanego paliwa
Total cost - calkowity koszt tankowania
Do tego mozesz wpisac dane z komputera:
MPG (miles per galon) - spalanie
Quantity - ilosc paliwa spalona (czyli zatankowana)
Avg. speed - srednia predkosc
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krosZamieszczone przez satootJest jakiś przewodnik do tego?
Dotąd wpisywałem próbnie różne tankowania, dla treningu np. ostatnie i jeszcze mam jeden problem:
Co zrobić, żeby móc wprowadzić dwa paliwa? LPG i benzynę?
Bo wprowadziłem testowo gaz, i przeliczyło mi na litry/100km. Ale dodałem po chwili kilka litrów przepalonej na rozruchu/rozgrzewaniu beznyny, wpisując tą samą datę tankowania co gazu, i obok tego tankowania nie pojawiło się przeliczenie zużycia = nie uwzględniło benzyny w zużyciu na 100km. Jak to rozwiązać?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez satootJak to rozwiązać?
Pozostaje chyba tylko tankować gaz i benzynę do pełna i wtedy wpisywać sumarycznie ilość zatankowanego paliwa, a jeśli nie tankujemy do pełna obu mediów, to wtedy tankowanie oznaczyć jako niepełne. W takiej sytuacji rzetelne wyniki otrzymamy dopiero przy najbliższym tankowaniu obu do pełna. Obliczane wtedy spalanie będzie średnim spalanie obu rodzajów paliwa.
Oczywiście piszę to z teorii, bo sam takiego problemu nie mam. Może jednak właściciele gazowanych aut mają na to jakiś inny sposób.
Komentarz
-
-
I jeszcze inna wątpliwość:
Po co w programach typu SpritMonitor czy MotoStat dane o pojemności baku?
Do czego to służy?
Sama pojemność jest mi znana, 55 litrów dla PB.
Ale nie wiem jakie ma tu znaczenie zbiornik gazu? Wpisywać go? Podać tylko zbiornik gazu skoro jeżdżę przede wszystkim na gazie? A może podać łączną pojemność w litrach zbiornika PB i LPG?
Nie wiem zresztą jak liczyć ten LPG - podać to co maksymnalnie mi w niego weszło (41litrów)?
Czy te pojemności zbiorników mają jakieś kluczowe znaczenie w programie (SMonitor,MStat)? Zakładam, że zawsze będę wlewał 'do pełna' i tą wartoś jako przepał będę wprowadzał do programu.
[ Dodano: Sro 11 Lut, 09 03:35 ]
Równo 2000km (bez pojedynczych metrów), i taknowanie, wiek auta 4 miesiące bez jednego dnia.
Problem z dwoma paliwami wpisywanymi w SpritMonitor rozwiążę chyba w ten posób, że wpsiwyać będę łaczną liczbę tankowanych litrów, zarówno gazu jak i benzyny, wraz z łaczną kwotą zapłaconą za te paliwa. Zobaczymy, możekiedyś ja komuś pomogę, gdy pojawi się takie pytanie.
[ Dodano: Sro 11 Lut, 09 03:37 ]
Zamieszczone przez satootI jeszcze inna wątpliwość:
Po co w programach typu SpritMonitor czy MotoStat dane o pojemności baku?
Do czego to służy?
Sama pojemność jest mi znana, 55 litrów dla PB.
Ale nie wiem jakie ma tu znaczenie zbiornik gazu? Wpisywać go? Podać tylko zbiornik gazu skoro jeżdżę przede wszystkim na gazie? A może podać łączną pojemność w litrach zbiornika PB i LPG?
Nie wiem zresztą jak liczyć ten LPG - podać to co maksymnalnie mi w niego weszło (41litrów)?
Czy te pojemności zbiorników mają jakieś kluczowe znaczenie w programie (SMonitor,MStat)? Zakładam, że zawsze będę wlewał 'do pełna' i tą wartoś jako przepał będę wprowadzał do programu.
[ Dodano: Sro 11 Lut, 09 03:35 ]
Równo 2000km (bez pojedynczych metrów), i taknowanie, wiek auta 4 miesiące bez jednego dnia.
Problem z dwoma paliwami wpisywanymi w SpritMonitor rozwiążę chyba w ten sposób, że wpsiwyać będę łaczną liczbę tankowanych litrów, zarówno gazu jak i benzyny, wraz z łaczną kwotą zapłaconą za te paliwa. Zobaczymy, może kiedyś ja komuś pomogę, gdy pojawi się takie pytanie.
Komentarz
-
Komentarz